Zastupitelé Bystrce: R43 v naší čtvrti jednoznačně nechceme


Brno - Bystrčtí zastupitelé i nadále nesouhlasí s vedením rychlostní komunikace R43 přes jejich městskou část. Včera to na svém zasedání jednohlasně vyjádřili svým usnesením.

"Vliv rychlostní komunikace na kvalitu života v rekreační oblasti Bystrce by byl větší, než předpokládá územní prognóza Jihomoravského kraje. Z tohoto důvodu zastupitelstvo nesouhlasí s trasováním silnice přes Bystrc a žádá, aby byly plnohodnotně posouzeny i další varianty. Především vedení komunikace boskovickou brázdou," vysvětluje postoj zastupitelstva starosta městské části Brno- Bystrc Svatopluk Beneš.

Jednoznačný postoj zastupitelů ocenili shromáždění lidé potleskem. Obyvatel se ale na včerejší zasedání přišlo podívat mnohem méně než na úterní setkání. Také atmosféra zasedání byla mnohem klidnější a méně vypjatá.

Samotní obyvatelé Bystrce jsou s výsledkem hlasování spokojeni. "Je dobře, že se zastupitelé dohodli a jsou jasně proti vedení R43 přes naše území," pochvaloval si Josef Drobný. "Stejně mají strach z toho, že bychom je příště nevolili, jedině proto nesouhlasí," řekl jeden z bystrckých obyvatel, který si nepřál být jmenován. "Doufejme, že úředníci nahoře si uvědomí, kolik lidí si silnici v Bystrci nepřeje, a konečně nás přestanou přezírat," zlobila se Jana Krátká.

Jan Božek