Jaký bude ohňostroj nad silnicí R43?


Z vašich dopisů

Když jsem se minulý týden díval na oblohu rozzářenou nádhernými ohňostroji, na desetitisíce lidí směřujících na Brněnskou přehradu, na úžasnou práci tramvajáků při dopravě návštěvníků na akci a zpět a na pochvaly v tisku a v televizi, říkal jsem si, že to s tím Brnem není až tak zlé, jak se občas zdá.

Když se ale podívám na platný územní plán města a na plány rychlostní komunikace R43 procházející v těsné blízkosti přístaviště a veškerého centra dění na přehradě, napadá mě otázka, jak asi budou vypadat brněnské slavnosti za deset let. Budeme se dívat na ohňostroj z dálničního odpočívadla? Budeme na přehradu chodit od tramvaje podchodem a uskakovat automobilům na dálničním přivaděči? Jak bude ohňostroj slyšet přes hluk kamionů? Možná přeháním, ale dokážete si představit takto reprezentativní akci na Rohlence nebo u Devíti křížů?

Primátor a jeho lidé už by si měli konečně rozmyslet, co chtějí z přehrady a jejího okolí mít jestli rekreační a výletní oblast, kde budou moci pořádat kulturní a společenské akce, nebo území navždy znehodnocené dálnicí. Obojí půjde asi těžko dohromady.

Valentýn Konečný