Kdo se letos uchází o křesla v zastupitelstvu Bystrce a co slibuje


...
Jaké je vaše stanovisko k R43?
...

Nestraníci pro Moravu, Rudolf Trávníček, 50 let, náměstek ředitele: Situaci bych řešil zakrytím míst v přímém kontaktu s Bystrcí, dále je nutno vyřešit systém přivaděče.

KSČM, Pavel Březa, 60, zeměměřič: R43 by měla sloužit v základní silniční síti, přes Bystrc by tedy neměla vést.

Sdružení nezávislých, Eliška Kovářová, 58, místostarostka MČ Bystrc: Dálnice je potřeba, ale nelíbí se mi, že by měla rozdělovat městkou část Bystrc na dvě části. Měla by vést mimo Bystrc.

US-DEU, Ilja Kašík,50, uvolněný člen krajské rady: Stavby, které povedou ke zhoršení životního prostředí v Bystrci, budeme odmítat, i R43.

ČSSD, Jiří Altman, 44, místostarosta MČ Bystrc: Potvrdit usnesení zastupitelstva z roku 1991, které nepřipouští průjezd R43 Bystrcí.

ODS, Svatopluk Beneš, 57, starosta městské části: Musíme jednat dle platného usnesení a najít řešení výhodné pro Bystrc, tedy snažit se minimalizovat negativní dopady na obyvatelstvo a maximalizovat výhody.

KDU-ČSL, Vít Špaček, 44, inspektor životního prostředí: Už jsme i hlasovali, aby R43 vedla ostrovačickou brázdou.

Sdružení pro zdravý život v Bystrci (MoDS a nezávislí kandidáti), Vladimír Cimbalník, 49 let, ekolog: Zásadně nesouhlasíme s vedením R43 přes Bystrc.

Strana zelených, Jan Juroch, 44, rostlinolékař (na otázky odpovídá Jana Pálková): Zasadíme se o zastavení příprav výstavby R43 kolem Brněnské přehrady a přes Bystrc a o vyloučení této trasy z Územního plánu města Brna.