Tak nás nevolte! Navrhuje brněnský primátor


Ve středu 29. 5. 2002 jsem na pozvání předsedy místního sdružení ODS navštívil besedu s panem primátorem a starostou Bystrce o Brně a politice ODS.

Již na začátku pan primátor předeslal, že slovo beseda má přátelský až rodinný nádech. Neopomenul také upozornit na to, že pokud si každý uchová svůj názor a stanovisko nic se neděje a je to v pořádku.

Překvapilo mě, že pan primátor, člověk s technickým vzděláním a touhou po poznávání nových zkušeností a poznatků v cizině, může bez uzardění z očí do očí tvrdit, že problém R43 vídí tak, že se sníží hladiny hluku a emisí a zlepší životní prostředí v Bystrci. Na dotaz pana Bystřičana zda je mu znám odborný materiál týkající se nadstátního významu této komunikace (závěrečná zpráva TINA r.1999), odpověděl, že to je otázka názoru, jak se na to kdo dívá a osočil ho, že to říká jenom on a že odborníci nic nenamítali. Na otázku dlouhodobého vývoje do roku 2030 zopakoval nepřímo slova ing. Wendscheové z ÚHA (odborníka na dopravu) že nikdo nemůže vědět, jak se věci budou vyvíjet! Jemu podřízení odborníci (úředníci Magistrátu) a nevím kdo ještě jej přesvědčili, že tohle je to nejlepší řešení a zjevně už po ničem dalším nechce pátrat. Otázka petice a nesouhlasu občanů byla smetena argumentem, že to nic neznamená, že se vždycky najdou někteří, kteří s něčím nesouhlasí.

Hlasy 29 000 občanů podepsaných pod petici jsou pro primátora Brna ničím!

Na další vzrušenější argumenty publika čítající celkem cca 30 lidí reagoval již jako představitel ODS památnou větou ve smyslu, že pokud se vám to nelíbí tak nás volit nemusíte. Každý si odnesl domů svůj názor, někteří i volební materiály, aby si doma přečetli CO VOLÍ ODS a zapřemýšleli koho budou volit oni a jak je to se slušností a svědomím, když je někomu dána moc vládnout a rozhodovat.


Převzato z internetového vydání měsíčníku Naše noviny.